ADF SITGES GUANYA EL PRIMER PREMI TORRES & EARTH

Encara que els premis Torres & Earth, de les prestigioses Bodegues Miguel Torres SA ja fa 3 anys que es premien a empeses que s’han destacat per la seva aportació a la reducció de la petjada de CO2 i a la mitigació del canvi climàtic, aquest any, i per primera vegada, la família Torres ha volgut obrir aquesta convocatòria en especial a les entitats mediambientals sense afany de lucre i en l’àmbit del voluntariat  per incentivar i executar projectes de millora del medi ambient i mitigació del canvi climàtic. Aquesta convocatòria estava oberta totes les entitats mediambientals de Catalunya, i s’hi van presentar 14 projectes en total.

El primer premi ha estat concedit a l’ADF de Sitges per un porjecte de construcció d’una bassa d’aigua per a la prevenció d’incendis forestals amb subministrament d’energia elèctrica autoproduida amb plaques fotovoltaiques.

El segon premi ha estat per al Bosc i l’Hort de les Escoles presentat per l’ADF Sant Sadurní que compta amb la col.laboració de l’AMPA i l’Escola Vedrunai emmarcat en un porjecte més ampli ideat per ADEMA (Associació de Defensa del Medi Ambient) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Sadurní i que està obert també a la resta d’escoles de la Vila. Es tracta d’un projecte que va molt més enllà de restauració i millora mediambiental a través d’un servei a la comunitat per part d’alumnes i escola ja que també es tracta d’un projecte educatiu fora de les aules, amb una nova filosofia d’aprenentatge, per desenvolupar competències, aprendre coneixements i valors en plena natura a l’aire lliure.

I el tercer premi ha estat per l’ADF de Llinars del Vallès per un projecte de prevenció d’incendis forestals i conscienciació ciutadana.

El Jurat ha estat format per Tomàs Molina (meteoròleg), Javier Marin (Catedràtic de Geografia de la UB), Narcis Prat (catedràtic d’ecologia de la UB), Ricard Vizcarro (president del col·legi d’ambientòlegs de Catalunya i llicenciat en ambientals per la UAB), Núria Codina (ambientòloga) i tres membres més del Secretariat d’ADF.