GRAN ÈXTIT DE L’ESCOLA DEL FOC DE CATALUNYA DURANT EL PRIMER MES DE FUNCIONAMENT

Durant un mes ha estat exposada la part expositiva de l’escola del foc de Catalunya a l’antiga capella de l’Índex (casal de joventut) de Sant Sadurní d’Anoia. Els diumenges al matí ha estat oberta al públic en general i durant els dies entre setmana han estat els escolars de la vila els que l’han visitat en visites guiades pel president de l’ADF Sant Sadurní.

Els alumnes han mostrat molt d’interès per la temàtica tractada, han après coses que no sabien sobre els boscos i els incendis d’última generació i que podem fer les ciutadans per contribuir a la seva conservació. També s’han mostrat sorpresos per les experiències viscudes en primera persona ens incendis forestals i han pogut comprovar com es comporta el foc segons la vegetació, la topografia i el clima en una maqueta amb foc real. El projecte de l’escola del foc, ha estat una iniciativa de l’ADF La Carrerada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.  Està previst que aquesta part expositiva del projecte quedi instal·lada definitivament a Vilafranca al pati del cal Gallina un cop finalitzin les obres d’adequació d’aquest espai municipal, però mentrestant estarà exposada en una aula de natura habilitada a Can Mas de la Riera de Sant Sadurní, i es pot visitar en visites concertades de grups.