Presentació

Què és una ADF?

Les Agrupacions de Defensa Forestal són associacions sense ànim de lucre formades per propietaris forestals, ajuntaments, associacions de defensa de la natura i organitzacions professionals agràries.

La finalitat d’aquestes agrupacions és la prevenció i lluita contra incendis forestals. Per això, col•labora i realitza programes de vigilància d’incendis, promou campanyes de sensibilització i divulgació, porta a terme plans de prevenció, de xarxa de camins i punts d’aigua. També participa activament en l’extinció d’incendis forestals.

Al Penedès i Garraf hi predominen aquelles agrupacions formades bàsicament per voluntaris de defensa de la natura, on el paper dels propietaris és de gestió. En alguns casos, els voluntaris també assumeixen aquesta tasca.

Dins de cada ADF, hi podem trobar el grup d’intervenció, format per voluntaris que col•laboren en l’extinció dels focs forestals, i que tenen el carnet groc. Els voluntaris que no pertanyen al grup d’intervenció, participen en la prevenció, la vigilància i la resta de feines, i tenen el carnet verd.

Què és la Federació d’ADF Penedès/Garraf?

La Federació d’ADF Penedès/Garraf va néixer per la necessitat d’organització supramunicipal les ADF. Es va constituir al 1998, englobant totes les Agrupacions de Defensa Forestal presents en el moment en l’Alt Penedès i el Garraf. A principis de l’any 2003 es va ampliar, introduint les ADF del Baix Penedès. En l’actualitat, doncs, la federació consta de 26 ADF i més de 500 voluntaris.

La principal funció de la federació és donar suport tècnic i administratiu a les A.D.F. que la formen. Per altra banda, també forma voluntaris en la prevenció i extinció d’incendis forestals.


Des de l’any 2004, la federació té un Pla d’emergències per la coordinació en els incendis forestals. El seu objectiu és millorar l’eficàcia de les ADF davant l’extinció dels incendis forestals, a les comarques que engloba la Federació. Al mateix temps, procura optimitzar costos i mitjans.

Càrrecs de la junta directiva:

PRESIDENT: Jordi Canals. ADF Sant Sadurní
VICE-PRESIDENT: Ramon Torrents. ADF Font-Rubí
SECRETARI: Gerard Marcè. ADF Avinyonet
TRESORER: Joan Serrà. ADF Quintinenca

 FEDERACIÓ D’ADF PENEDÈS/GARRAF
C/ Pati del Gall,16
08720 Vilafranca del Penedès
T. 93 817 28 18, 637 823 106

NIF: G61685426
federacio@adfpg.org
www.adfpg.org

 onsom

Mostra un mapa més gran

Vols ser voluntari d’una ADF?

Si estàs interessat en col.laborar  en la prevenció i extinció dels incendis forestals et pots dirigir a la seu de l’ADF corresponent al teu municipi o a la Federació d’ADF del Penedès/Garraf.

T’informarem del funcionament de l’ADF, així com del què s’ha de fer per l’obtenció dels carnets de voluntari/ària.
email

 

CONTACTA AMB LA FEDERACIÓ

Nom i Cognoms)

e-mail

Tema

El vostre missatge