L’ADF SANT SADURNÍ FINALISTA EN ELS PREMIS DE PREVENCIÓ 2018

premis 1

El dia 10 de novembre es va fer entrega dels premis de prevenció d’incendis2018 a Llinars del Vallès i l’ADF Sant Sadurní va quedar en segona posició de la categoria premi Jordi Peix, enduent-se le primer premi l’ADF de Terrassa.
L’ADF de Teià ha guanyat el Premi Rossend Montané pel seu projecte d’aprofitament dels recursos naturals de la finca del Vedat.
El projecte de l’ADF de Sant Sadurní va ser ‘El bosc i l’hort de les escoles’, un projecte que pretén actuar sobre la zona de la timba de Can Mas de la Riera per a millorar-ne l’entorn i fer-hi itineraris de natura, punts d’observació de la fauna, millora dels diferents ecosistemes i tot amb la col·laboració de les escoles del municipi, ADEMA, i l’Ajuntament. En nom de l’ADF de Sant Sadurní, el seu coordinador, Xavier Xortó, parlava de la importància de portar les escoles al bosc per sortir d’un ambient estabulat de les aules i adoptar una nova manera d’aprendre, ens espais oberts, enmig de la natura, un ambient saludable on poder aprendre a través de la practicitat, matèries com ciències, matemàtiques, enginyeria, psicomotricitat, etc… un ambient capaç d’estimular els sentits, treure la motivació que tanta falta fa, potenciar la cohesió social i el treball col.lectiu. un lloc on oxigenar els pulmons per assolir un major rendiment intel.lectual i un lloc on alguns pedagogs han demostrat que augmenta la capacitat cognitiva dels infants.
D’altra banda, el Premi Honorífic a la trajectòria personal en la prevenció d’incendis ha estat per Josep Escaler Terme, de Castellnou de Bages, integrant del Grup de prompte auxili, creat arran del gran incendi de Mura i Talamanca l’any 1985, i membre actiu de l’ADF ‘Defensors del bosc’.