ÈXIT DE LA 1a TROBADA DE VEHICLES ADF PENEDÈS GARRAF

Diumenge dia 9 de juny es van concentrar una vuitantena de vehicles d’extinció d’incendis forestals de les ADF (Agrupacions de Defensa Forestal) del Penedès i el Garraf a la Rambla de la Girada de Vilafranca del Penedès, per retre homenatge al voluntari Josep M Heras de l’ADF d’Avinyonet que va perdre la vida l’estiu passat en acte de servei mentre es dirigia a un incendi forestal.

L’acte va ser molt emotiu en els parlaments i va comptar amb la presència de l’esposa vídua d’en Josep Maria.

Van assistir a l’acte acompanyant al president de la Federació d’ADF , Ramon Torrents,  la Presidenta de la Mancomunitat, Rosa Huguet, el President del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, el Tinent Alcalde de Vilafranca, Josep Maria Martí, El cap del cos d’Agents Rurals, Antoni Mur, el director general d’Agents Rurals, Marc Costa, i el director dels serveis territorials de Barcelona del Departament  d’Agricultura, Josep Pena. 

Al llarg del matí van ser exposats els vehicles, la minada van tenir l’oportunitat de pujar amb un camió i anar a donar una volta pels carrers de Vilafranca. També hi havia manualitats i jocs infantils com ara utilitzar motxilles d’aigua o plantar llavors per regenerar el bosc.

També es va muntar un sistema de monitorització de les càmeres de videovigilància forestal de la Federació gràcies a les tecnologies i furgoneta de comunicacions de l’empresa XTA (Xarxa de Telecomunicacions Alternatives).

I des de la carpa del Punt de Trànsit de les ADF que es el lloc de coordinació en els incendis forestals es va instal·lar una aplicació als mòbils dels voluntaris de les ADF que facilitarà la gestió de les emergències i la seguretat dels propis voluntaris.

Els assistents també van poder veure un vídeo sobre la història de les ADF ens els seu 30 anys de servei al pais.

La companyia asseguradora Mussap va fer entrega a les ADF d’uns vals per valor de 2.400 euros, que podran utilitzar per comprar material de prevenció o extinció.

I finalment es van presentar 2 noves incorporacions de 2 vehicles per aquesta campanya d’estiu. L’un de  l’ADF Carrerada cedit per la policia local de Vilafranca i l’altre de l’ADF Puig de l’Aliga, un vehicles especialment carrossat  per  l’empresa gallega Bull Fuego que es destaca sobre la resta de vehicles de les ADF per la serva bomba integrada en el propi vehicles en la seva part del motor.