LES ADF DETECTEN I APAGUEN 6 INCENDIS EN 1H. I MITJA

La tarda del dia 1 d’agost les ADF van haver de correr per apagar 6 incendis quasi simultanis (amb pocs minuts de diferència) a la zona central de l’Alt Penedès. A partir del 3er incendi les ADF es van mobilitzar, reforçant el sistema de vigilància i primera intervenció, per detectar que no era normal aquesta simultanietat i van alertar a Agents Rurals i Mossos del fet extraordinari. Tots els incendis van ser en zona forestal amb continuïtat vegetal i en punts estratègics per fer molt de mal. 19:25h incendi al costat de la ctra. c15 a St miquel d’Olèrdola. 19:40h incendi al costat del cementiri de St Miquel d’O. 19:45h incendi en una riera entre Moja i St Miquel d’O. 20:04h incendi a la muntanya de St Pau entre Vilafranca i Pacs. 20:25h incendi a la Serreta de St Miquel d’O. 21:13h incendi en un torrent de les cases noves entre Puigdàlber i Font-rubí.

Finalment després de provocar l’últim incendi el presumpte piròman va ser detingut pels Mossos d’Esquadra quan intentava fugir després de dificultar el pas dels vehicles d’extinció de les ADF. A l’interior del seu vehicle van trobar recipients plens de combustible. I també van trobar proves materials en el lloc d’inici dels focs. Nombrosos testimonis coincideixen testimonien la presencia del detingut al lloc dels incendis.

incendi provocat a St Miquel d’Olèrdola
incendi provocat a Pacs del Penedès
incendi provocat a la Serreta, St Miquel d’Olèrdola
Incendi provocat a les cases noves de Font-rubí