ADF del Penedès-Garraf

Les Agrupacions de Defensa Forestal són associacions sense ànim de lucre formades per propietaris forestals, ajuntaments, associacions de defensa de la natura i organitzacions professionals agràries.

La finalitat d’aquestes agrupacions és la prevenció i lluita contra incendis forestals. Per això, col•labora i realitza programes de vigilància d’incendis, promou campanyes de sensibilització i divulgació, porta a terme plans de prevenció, de xarxa de camins i punts d’aigua. També participa activament en l’extinció d’incendis forestals.

Al Penedès i Garraf hi predominen aquelles agrupacions formades bàsicament per voluntaris de defensa de la natura, on el paper dels propietaris és de gestió. En alguns casos, els voluntaris també assumeixen aquesta tasca.

Dins de cada ADF, hi podem trobar el grup d’intervenció, format per voluntaris que col•laboren en l’extinció dels focs forestals, i que tenen el carnet groc. Els voluntaris que no pertanyen al grup d’intervenció, participen en la prevenció, la vigilància i la resta de feines, i tenen el carnet verd.

[nggallery id=1 template=caption]