Vilafranca tindrà la primera escola del foc de Catalunya.

L’ADF Carrerada guanya el premi Jordi Peix al millor projecte de sensibilització ambiental 2020 amb la creació de la primera escola del foc de Catalunya.

El premi Jordi Peix, per a projectes d’informació i sensibilització de la societat per la prevenció dels incendis, ha estat lliurat telemàticament pel diputat de Mobilitat, Espais Naurlas i Prevenció d’Incendis Forestals, Josep Tarín,  al president de l’ADF La Carrerada, Miquel Medialdea. El projecte presentat, escola de bosc de Catalunya, consisteix en el condicionament de l’espai verd municipal de Cal Gallina situat al centre de Vilafranca del Penedès,  com a viver forestal per proveir les ADF i entitats de planter per a futures reforestacions i també crear-hi un espai d’educació ambiental, principalment pels alumnes de les escoles. El projecte també inclou d’un projecte museístic amb plafons i es programaran itineraris i xerrades d’experts, on s’hi parli de sostenibilitat, canvi climàtic, biodiversitat i el foc. Es tracta d’un projecte pioner, amb el suport de la Federació d’ADF Penedès Garraf i l’Ajuntament de Vilafranca i en el que també hi ha implicades nombroses entitats i associacions.

En l’acte de lliurament dels premis, que es van fer de forma telemàtica, la presidenta de la Diputació, Núria Marín, ha volgut felicitar la tasca de totes les persones que treballen en defensa i protecció dels espais naturals del territori, i ha ressaltat que el treball en la prevenció dels incendis forestals és un dels objectius centrals de la Diputació, com també ho són en aquest mandat, les polítiques que lluiten contra el canvi climàtic i els Objectius de Desenvolupament Sostenible que marquen les Nacions Unides. Marín ha remarcat que «des de la Diputació de Barcelona volem preservar, des de tots els sectors del nostre àmbit competencial, els efectes del canvi climàtic».