LA FEDERACIÓ D’ADF PENEDÈS GARRAF ENCAPÇALA UN PROJECTE D’UTILITZACIÓ DE BIOMASSA FORESTAL I AGRÍCOLA PER A USOS ENERGÈTICS.

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha atorgat una subvenció de 33.875 euros a la Federació d’Agrupacions de Defensa Forestal Penedès Garraf per a portar a terme un estudi sobre l’aprofitament dels residus forestals i agrícoles per a generar energia tèrmica en nuclis rurals de l’Alt Penedès. S’ha escollit el municipi de  Sant Llorenç d’Hortons per a realitzar aquest estudi perquè el nostre municipi coincidint amb l’adscripció al Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES), una iniciativa europea que pretén aconseguir per a l’any 2020: reduir en un mínim del 20% les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle, augmentar en un 20% l’eficiència energètica i aconseguir que un 20% de l’energia consumida provingui d’energies renovables. Diferents organismes com la pròpia Federació, l’Agrupació de Defensa Vegetal de Sant Llorenç d’Hortons – Penedès Superior (ADV), i el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), entitat que depèn, entre d’altres, de la Generalitat de Catalunya, de la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona), La Universitat de Barcelona (UB) i el CSIC (Consejo Superior de Investigaciones Científicas), estan ja treballant en aquest estudi. També intervindràn empreses com Monreser i la consultora CEFINER. Aquesta investigació té com a objectius principals estudiar diferents mesures per a mitigar els efectes del canvi climàtic, com millorar l’eficiència energètica, i com transformar la biomassa forestal i agrícola (concretament, la que poden generar els sarments, els ceps i els bosocs) per produir energies renovables i donar suport al seu desenvolupament.

Etiquetas: