LA FEDERACIÓ ADF PENEDÈS GARRAF ADQUIREIX UN RAMAT DE CABRES PER TREBALLAR ACTIVAMENT EN LA PREVENCIÓ DELS INCENDIS FORESTALS

foto_cabres_8Després de varis anys de proves pilot i estudis científics sobre l’efecte de les pastures del sotabosc amb animals herbívors, la Federació s’ha plantejat començar a treballar activament per reduir el combustible vegetal del sotabosc en zones estratègiques per combatre els incendis forestals. Aquests treballs de prevenció activa d’incendis forestals es faran al massís forestal de les muntanyes de Torrelles de Foix i El Montmell. S’ha trobat un ramat de 200 cabres en venta, que ja estaven acostumades a fer aquesta feina en franges tallafocs al municipi del Montmell. També s’ha trobat una idònia ubicació enmig d’una gran massa forestal com és el mont públic de Torrelles de Foix. I finalment també s’ha trobat un voluntari d’ADF i la seva família, disposat a aprendre de l’ofici de pastor i conduir el ramat per fer els treballs silvopastorals, amb el qual la Federació signarà pròximament un conveni d’explotació del ramat. Aquest projecte no té per finalitat obtenir beneficis econòmics d’una exploració ramadera convencional sinó que es tracta d’una altra filosofia totalment diferent. Posar els animals al servei del bosc.

La nostra intenció és reduir la vegetació del matollar dels boscos de pi blanc mediterrani per disminuir el risc d’incendi, crear zones de baixa combustibilitat segures pels mitjans d’extinció i reduir la vegetació dels vorals dels camins i punts d’anclatge estratègic.

La part més curiosa del projecte és que el seu finançament s’està realitzant mitjançant l’apadrinament dels animals. Qualsevol persona pot apadrinar una cabra o part d’ella. El valor dipositat en aquest apadrinament, li serà retornat en forma de carn fresca de cabrit a punt de cuinar servida a domicili, al cap d’un temps, que oscil·larà entre 8 i 24 mesos –depenen de les cries que s’obtinguin de les cabres –.

Molt especialment els voluntaris de les ADF hem de fer un esforç per tal de que aquesta iniciativa d’apadrinaments sigui una realitat i per això us demanem la vostra col.laboració.
APADRINEU UNA CABRA PER PROTEGIR ELS NOSTRES BOSCOS DEL FOC.
tots els que estigueu interessats no dupteu en contactar emb la Federació
Tel. 938172818 –   federacio@adfpg.orgfoto_cabres_2foto_cabres_9

Etiquetas: